Zuppa montanara

Zuppa montanara

4.5 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla in quarti
  • 100 g di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 50 g di porri a pezzi (2 cm circa)
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 700 g di acqua
  • 100 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 100 g di castagne fresche sbucciate e spellate
  • 1 cucchiaino colmo di sale o di dado vegetale
  • 100 g di funghi porcini freschi a tocchetti (2 cm circa)
  • 150 g di lenticchie in scatola, sgocciolate e sciacquate (vedere varianti)
  • 150 g di fagioli borlotti in scatola sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
  • 1 pizzico di foglie di alloro secche
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 255 kcal / 1067 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...