![Risotto alla melagrana e coppa Risotto alla melagrana e coppa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81D8A6E6-FF95-4B91-9BB0-C5607514BF9E/Derivates/608612B7-4C8F-41EB-B828-FF342EF6CB1C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 150 g di coppa a cubetti
- 100 g di vino bianco
- 80 g di succo di melagrana
-
650
g di brodo vegetale
lub 650 g di acqua +1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 40 g di burro a pezzi
- 1 melagrana, i chicchi sgranati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2625 kJ / 627 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle more
40 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto brie e asparagi
30min
Risotto cacio e pere
40 Min
Risotto radicchio e gamberi
1sa 20 dk
Risotto asparagi e fragole
35 Min
Risotto con mele e funghi
40 Min
Risotto alla zucca e balsamico
30min
Risotto bresaola e pere (senza glutine)
35 Min
Risotto con crema di asparagi
50 Min
Risotto finocchi e zafferano
30min
Risotto agli asparagi e vongole
1ωρ. 15 λεπτ.