Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 150 g di coppa a cubetti
- 100 g di vino bianco
- 80 g di succo di melagrana
-
650
g di brodo vegetale
lub 650 g di acqua +1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 40 g di burro a pezzi
- 1 melagrana, i chicchi sgranati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2625 kJ / 627 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e balsamico
30 Min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 Min
Risotto champagne e melagrana
50min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto mele e radicchio rosso
40 min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45min
Risotto con zucca e Taleggio
45min
Risotto melone e speck
40 min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40 min
Risotto asparagi e fragole
35 Min
Risotto con uva e gorgonzola
35 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min