Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 3 uova
- 50 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 300 g di tonno in scatola al naturale, ben sgocciolato
- 2 cucchiaini di capperi sott'aceto, sgocciolati
- 6 di filetti di acciuga sott'olio a pezzi piccoli
- 2 pizzichi di origano secco
- 12 di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1sa 20 dk
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1sa 20 dk
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1sa
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1sa 30 dk
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 Std. 50 Min
Crostata salata di spinaci
1sa
Torta salata di pollo al basilico
1h 25 min
Quiche di salmone e porri
1h 25 min
Torta salata champignon e provola
1 godz. 5 min
Quiche ai pomodorini
1sa
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min