Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolle a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (2-3 cm)
- 100 g di salsiccia di maiale a pezzi (2-3 cm)
- 4 costine di maiale di piccole dimensioni
- 2 cucchiaini di concentrato di pomodoro
- 100 g di vino rosso seco
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 - 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 1 - 2 pizzichi di pepe + q.b.
- 5 - 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 320 g di pasta secca tipo ziti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2627 kJ / 628 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1 Std.
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 Min
Pastiera
15h
Pasta e piselli
35 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Pasta patate e provola
55min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Pasta e patate con provola
1 Std.
Friarielli e salsiccia
50 Min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min