Urządzenia i Akcesoria
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
Duszone jabłka
-
300 g wody
-
500 - 550 g gruszkę, (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki500 - 550 g jabłek (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
-
2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 szczypty cynamonu, mielonego
Waniliowy sos zabajone
-
50 g cukru
-
½ laski wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
3 żółtka
-
90 g białego wina
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
10.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
719 kJ /
171.9 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
32.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1 godz. 10 min
Gotowanie na parze buraków (200-600 g)
55 min
Gotowanie na parze papai
15 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min