Pizza tęcza

Pizza tęcza

4.6 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 sztuki

Składniki

Ciasto na pizzę
  • wody letniej
    270 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • świeżych drożdży pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • mąki pszennej
    500 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
Sos
  • krojonych pomidorów, z puszki
    300 g
  • liści bazylii, świeżych
    7 - 9
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Dodatki
  • sera mozzarella (200 g), odciśniętego z solanki na papierowych ręcznikach
    2 kulki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
    100 g
  • żółtej papryki pokrojonej w 1 cm kostkę
    100 g
  • czerwona cebula pokrojona w 1-2 mm kostkę (ok. 100 g)
    1
  • marchewka pokrojona w 1 cm kostkę (ok. 100 g)
    1
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół (ok. 100 g)
    8

Wartości odżywcze na 1 sztuka

Kalorie 676 kcal / 2832 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 659 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...