Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 80 g de carotte, coupée en tronçons
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de tomates, coupées en morceaux
- 500 g de vin rouge, type Corbières
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 10 g de fécule de maïs
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- 700 g de seiche, coupée en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180 kJ / 282.3 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 957.5 mg
Alternatywne przepisy
Porc aux lentilles
1h 20min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5j 30 menit
Bœuf coco
3h 20min
Seiche à la sauce tomate
1h 15min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35 dk
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Mijoté de lotte aux épices
50 dk
Daube de l'Aubrac
17 Std. 30 Min
Blanquette de ris de veau
1h 50min
Joues de bœuf au cidre
3 Std. 15 Min
La daube niçoise cuisson lente
13 Std. 20 Min
Gratin de moules au curry
50 dk