Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 80 g de carotte, coupée en tronçons
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de tomates, coupées en morceaux
- 500 g de vin rouge, type Corbières
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 10 g de fécule de maïs
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- 700 g de seiche, coupée en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180 kJ / 282.3 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 957.5 mg
Alternatywne przepisy
Filet mignon de porc façon vindaloo
30min
Poularde farcie
2 godz.
Rognons de veau sauce madère
20min
Champignons farcis
13u. 15min
Anneaux de calamar au vin rouge
1 godz.
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1 godz. 15 min
Rillettes de porc et de canard
7hod.
Caille, sauce à l'orange et carotte
45min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1 godz. 35 min
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Sauce armoricaine
1 godz.
Sauce gribiche
15 Min