Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 25 g d'huile de tournesol
- 50 g de carotte
- 50 g de poireau
- 20 g de gingembre frais
- 1 c. à café de sucre
- 20 g de sauce de soja
- 850 g d'eau
- sel
- poivre moulu
- 1 truite, vidée et nettoyée (800 g)
- 4 brins de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1005 kJ / 240 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Poisson vapeur au gingembre
40min
Aiguillettes de saint-pierre aux vapeurs de fenouil, embeurrée de chou vert et châtaigne, beurre blanc à l'absinthe - Eric Robert
1hod. 30min
Filet de canard, navets à l'orange glacés au miel
55min
Truites farcies à la ricotta
40min
Caille aux raisins
45min
Lapin à la citronnelle en papillote
1h 10min
Bar façon thaïe
35min
Daurade à l'ail
40min
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1u. 45min
Chou vapeur (300 g)
15min
Truites meunières aux pignons en persillade
50min
Flétan à la chinoise
30min