Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stock
- 230 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1200 g water, hot
- ½ Tbsp black peppercorns
- 2 dried bay leaves
-
2
sprigs fresh thyme
lub ½ tsp dried thyme
Risotto
- 10 g fresh parsley leaves
- 100 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil
-
50
g dried porcini mushrooms, soaked in boiling water for 30 minutes then squeezed dry, soaking liquid reserved
lub 250 g fresh porcini mushrooms - 350 g risotto rice
- 2 Tbsp nutritional yeast (opcjonalnie)
- 1 ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 511 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Tofu stew
30 min
Roast Carrot Butter
1h
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Cheese and Walnut Patties
Brak ocen
Watercress and Oat Soup
35 min
Cream of Asparagus Soup
15min
Salmon Fillets with Buckwheat and Asparagus
40 min
Aubergine Bhurta
30 min
Portuguese Leeks
45 min
Cream of Vegetable Soup
15min