Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stock
- 230 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1200 g water, hot
- ½ Tbsp black peppercorns
- 2 dried bay leaves
-
2
sprigs fresh thyme
lub ½ tsp dried thyme
Risotto
- 10 g fresh parsley leaves
- 100 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil
-
50
g dried porcini mushrooms, soaked in boiling water for 30 minutes then squeezed dry, soaking liquid reserved
lub 250 g fresh porcini mushrooms - 350 g risotto rice
- 2 Tbsp nutritional yeast (opcjonalnie)
- 1 ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 511 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
Alternatywne przepisy
Blueberry Vanilla Choc Brownies
2 godz. 5 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1j 15 menit
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25 min
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10 min.
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1sa 5 dk
Leftover Curry
1h 10 min.
Carrot and Ginger Soup
5 min
Roast Carrot Butter
1h
Raw Beetroot Soup
5 min
Steamed Broccoli Mash
35 min