Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 gousses d'ail
- 2 - 3 brins de persil frais, équeutés
- 100 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, coupés en morceaux
- 100 g de blancs de poireau, coupés en rondelles
- 600 g de ris d'agneau, coupés en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de paprika
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 407 kcal
- Białko
- 16.21 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 36.84 g
- Błonnik
- 0.93 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lapin à la provençale
1h
Ragoût des Caraïbes et sa timbale de riz
9 godz. 15 min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 godz.
Pâté périgourdin
48h
Œuf et rognon, tourteau en rémoulade et œuf en vinaigrette
1h
Crabe farci aux herbes
1hod. 20min
Nage de langouste aux petits légumes et safran
1h
Pintxo au fromage fumé
10min
Acras de morue
13 godz.
Ragoût de langouste
1 Std. 35 Min
Cabillaud façon aïoli
1h
Rognons de veau au xérès
25min