Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 80 g de rhum
- 250 g d'abricots secs dénoyautés
- 10 g de beurre doux pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 50 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 200 g de lait de coco
- sucre glace maison pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1424 kJ / 339 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding vapeur
1h
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Pudding banane-raisin sans sucre ajouté
1h
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30 min
Clafoutis figues-amandes
50min
Far aux pruneaux
1h 5min
Gâteau de riz au caramel
1h 40 min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Far aux abricots
1h 15min
Gâteau magique au citron
3 godz. 15 min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min