Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au citron
- 2 citrons jaunes non traités, de préférence
- 80 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 œufs
La dacquoise
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de noisettes décortiquées
- 5 blancs d'œufs
- 30 g de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
Le montage
- 600 g de fraises
- quelques feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1514.5 kJ / 362.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Bouchée croquante à l'abricot
24 Std. 55 Min
Tarte au citron destructurée
20 min
Fraîcheur de nectarine
25 min
Carrés gourmands aux abricots
3h
Moelleux aux pommes
50min
Tiramisu pêche-lavande
3h 20min
Délice d'été aux fruits rouges et à la pistache
13h 30 min
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45min
Tarte au citron destructurée
20 min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Délice pomme-speculoos
12h