Wersje kompatybilne
Galette des rois ananas-caramel au beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compote d'ananas
- 300 g d'ananas frais, coupé en morceaux, sans le cœur
- 300 g de pommes, coupées en morceaux
- 30 g de beurre
- 1 pincée de vanille en poudre
- 80 g de caramel au beurre salé
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2251.4 kJ / 541.5 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de Pâques
13 Std.
Crumble pomme, mangue et canneberge
45 min
Galette pomme-caramel au beurre salé
1h 35min
Magret de canard à la cerise
50min
Le rose-framboise
5h
Galette des Rois mangue-chocolat
1h 40min
Galette des rois poire-chocolat
1h 40min
Mille-feuille à l'ananas
3h 15min
Bavarois Passion-coco
8h 10min
Douceur mangue-Passion
15min
Crumble kiwi, poire et chocolat
1h 10min
Lasagnes de canard confit aux pommes
1h 30 min