
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les brioches
- 30 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine
- 1 pincée de sel
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 100 g de beurre coupé en morceaux
- beurre pour les moules
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- 1 c. à soupe de lait pour la dorure
La garniture
- 8 asperges vertes coupées en fins tronçons
- 4 œufs
- 4 c. à soupe bombées de crème fraîche épaisse
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 676 kcal / 2825 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Węglowodany
- 58 g