Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 810 g de lait
- 315 g de farine de blé
- 110 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre, coupé en parcelles
- 5 g de sel
- 5 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1534.6 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 403.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasteras aux pommes
25 dk
Gâteau façon panettone
3sa
Feuilleté comtois
1h 5min
Palets solognots
1sa
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Stollen
3 Std. 45 Min
Fouace
3 Std. 15 Min
Paris-Deauville
12 Std.
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Le pain bénit
2 Std. 30 Min
Galette des Rois franc-comtoise
1h 5min
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min