
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La salade
- 400 g d'eau
- 12 œufs de caille
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ baguette détaillée en cubes
- 1 pincée de piment d'Espelette
- du sel
- 2 filets de poulet taillés en lanières
- 1 œuf battu
- 4 c. à soupe de chapelure (voir "Conseil(s)")
La vinaigrette
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de vinaigre de xérès
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de poivre moulu
- 50 g de parmesan émincé en lamelles
- 1 laitue romaine nettoyée et coupée en morceaux
- 100 g de fromage à pâte persillée (bleu) type fourme d'Ambert, coupé en petits morceaux
- 10 brins de persil frais, équeutés ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400 kcal / 1675 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 19 g