Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 80 g de beurre froid, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 65 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 200 g de brie, coupé en lamelles
- 2 poires (environ 300 g)
- du poivre moulu
- 2 - 3 brins de thym frais (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2100.3 kJ / 502 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 434 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte poireau-chèvre façon tatin
1 godz.
Tarte chèvre, pomme et oignon
2h 15min
Gratin de figue, chèvre et pomme de terre
1 godz.
Quiche aux poireaux et reblochon
1 godz.
Crumble de saint-marcellin aux fruits secs
25min
Feuilleté de poireau au camembert
55 Min
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1h 15min
Tarte fine de poireau au crottin de Chavignol et saumon
1 godz.
Pizza au munster, poitrine fumée, poulet et champignons
1 Std. 35 Min
Tarte filo au chou-fleur et au mascarpone
1sa 10 dk
Pizza au fromage bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3 godz. 35 min
Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais
1h 15min