Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 80 g de beurre froid, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 65 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 200 g de brie, coupé en lamelles
- 2 poires (environ 300 g)
- du poivre moulu
- 2 - 3 brins de thym frais (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2100.3 kJ / 502 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 434 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte poivron-chèvre
1h 35 min
Quiche endive, moutarde et camembert
1 Std. 30 Min
Tarte chèvre, pomme et oignon
2h 15min
Tatin d'oignons à la moutarde
2 Std. 20 Min
Quiche aux poireaux, bleu et noix
3 Std. 30 Min
Gratin de figue, chèvre et pomme de terre
1 Std.
Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais
1 Std. 15 Min
Soupe de châtaigne au bleu
35min
Quiche aux pommes et chèvre frais
1 Std.
Quiche chèvre frais, ciboulette et olives vertes
1 Std. 25 Min
Tourte au camembert
3 Std.
Tarte au roquefort, oignons caramélisés et noix
1 Std. 10 Min