Dinkel-Roggen-Brot
TM6 TM5

Dinkel-Roggen-Brot

4.5 (455 ocen)

Składniki

  • 150 g Dinkel
  • 150 g Roggen
  • 300 g Weizenmehl (Type 1050)
  • 40 g Hefe, grob zerbröselt
  • 2 TL Sauerteig, trocken
  • 1 Prise Zucker
  • 2 TL Brotgewürz (opcjonalnie)
  • 2 TL Salz
  • 30 g Apfelessig
  • 350 g Wasser, lauwarm

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
335 kJ / 80 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy