![Dinkel-Roggen-Brot Dinkel-Roggen-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/885ceb286eb06a43eebd8924c7a16115/Derivates/b87a8bc774fef944dc35a98cbccb60eb6948ed1c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 150 g Roggen
- 300 g Weizenmehl (Type 1050)
- 40 g Hefe, grob zerbröselt
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz (opcjonalnie)
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Dunkles Landbrot
3h
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Sesambrot
2 godz.
Roggen-Dinkel-Brot
8 Std.
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Prötzeler Roggenbrot
1sa 20 dk
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Roggenmischbrot
1ωρ. 15 λεπτ.
Körnerbrot
1h 40min