Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Roggen-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
25 Scheiben
Składniki
-
Dinkel150 g
-
Roggen150 g
-
Weizenmehl (Type 1050)300 g
-
Hefe grob zerbröselt40 g
-
Sauerteig trocken2 TL
-
Zucker1 Prise
-
Brotgewürz (opcjonalnie)2 TL
-
Salz2 TL
-
Apfelessig30 g
-
Wasser lauwarm350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Sesambrot
2 godz.
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min