
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 150 g Roggen
- 300 g Weizenmehl (Type 1050)
- 40 g Hefe grob zerbröselt
- 2 TL Sauerteig trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz (opcjonalnie)
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 80 kcal / 335 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Węglowodany
- 16 g