Dinkel-Buttermilch-Brot

Dinkel-Buttermilch-Brot

4.0 599 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 Scheiben

Składniki

  • Butter zum Einfetten der Backform
  • Haferflocken zum Ausstreuen der Backform
  • Dinkelkörner
    500 g
  • Buttermilch
    370 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Honig
    1 TL
  • gemischte Samen z.B. Sesam, Kürbiskerne, Leinsamen, Walnüsse, Sonnenblumenkerne
    250 g
  • Salz
    2 TL
  • Backmalz (optional)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 112 kcal / 468 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...