Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Buttermilch-Brot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten der Backform
-
Haferflocken zum Ausstreuen der Backform
-
Dinkelkörner500 g
-
Buttermilch370 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Honig1 TL
-
gemischte Samen z.B. Sesam, Kürbiskerne, Leinsamen, Walnüsse, Sonnenblumenkerne250 g
-
Salz2 TL
-
Backmalz (optional)1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
468 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Müslibrot
1 godz. 30 min
Joghurtbrot
2 godz.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min