Urządzenia i Akcesoria
Vollwertbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Scheiben
Składniki
-
Dinkelkörner500 g
-
Butter zum Einfetten
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sonnenblumenkerne80 g
-
Sesam80 g
-
Leinsamen80 g
-
Kürbiskerne2 EL
-
Salz2 TL
-
Wasser370 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
8 g
Kalorie
643 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Dinkel-Körner-Brot
2 godz. 50 min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min