Dinkel-Körner-Brot

Dinkel-Körner-Brot

4.7 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben

Składniki

  • Dinkel
    700 g
  • Wasser
    550 g
  • gemischte Kerne (z. B. Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Sesam)
    100 g
  • Balsamico, dunkel
    30 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    2 ½ - 3 TL
  • Zucker
    2 TL
  • Brotgewürz (siehe Tipp)
    1 ½ - 2 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 118 kcal / 495 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...