![Dinkel-Körner-Brot Dinkel-Körner-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9BAEB3D5-CE5C-4544-9795-68C98804EA67/Derivates/76FA2141-D27C-42D2-9FAE-EBFE9FFB3EA4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Dinkel
- 550 g Wasser
- 100 g gemischte Kerne (z. B. Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Sesam)
- 30 g Balsamico, dunkel
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 ½ - 3 TL Salz
- 2 TL Zucker
- 1 ½ - 2 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2sa 30 dk
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1sa 15 dk
Fitnessbrot
1h 45 min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 Std. 10 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1 godz. 40 min