Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Körner-Brot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben
Składniki
-
Dinkel700 g
-
Wasser550 g
-
gemischte Kerne (z. B. Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Sesam)100 g
-
Balsamico, dunkel30 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz2 ½ - 3 TL
-
Zucker2 TL
-
Brotgewürz (siehe Tipp)1 ½ - 2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
495 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
2 godz. 50 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min