![Crema di porri in crosta Crema di porri in crosta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9aecf021-a788-4ffb-933b-7fc2eb3b226d/Derivates/e7fe8964-169c-46b8-b904-178f6fca89f8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro freddo a pezzi
- 50 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema di porri
- 400 g di porri a pezzi (solo la parte bianca)
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di farina tipo 00
- 400 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di panna (min. 30% di grassi) + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1840 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 679 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri
40 Min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Vellutata di piselli
20 Min
Porri in crema delicata
35 min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min
Crema di porri gratinata
50 min
Crema di broccoli e Gorgonzola con crostini integrali
40 Min
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Zuppa di cipolle di Cannara
1 Std.
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min