Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro freddo a pezzi
- 50 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema di porri
- 400 g di porri a pezzi (solo la parte bianca)
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di farina tipo 00
- 400 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di panna (min. 30% di grassi) + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1840 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 679 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40min
Vellutata di porri
40min
Vellutata di porri e patate (Bimby Friend)
1 godz.
Crema di porri gratinata
50 min
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45min
Zuppa di cipolle alla francese
5h 30min
Zuppa di cipolle di Cannara
1 godz.
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 min
Porri in crema delicata
35 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min