![Rabaton Rabaton](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88a2f0cf-b568-4c87-8dbc-8fdb86252b64/Derivates/d50c3beb-dd71-4196-8d13-35c92a9e0ffb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
-
400
g di bietole fresche, le foglie
lub 400 g di spinaci freschi in foglia - 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 2 uova
- 60 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- farina tipo 00 q.b.
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 80 g di burro a pezzi
- 4 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2104.7 kJ / 502.7 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 885.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di cardi alla fiorentina
1 godz. 30 min
Cardi gratinati
40min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 godz. 10 min
Sformato di cardi
1 godz.
Torta salata ai porri e cumino nero
1 godz. 20 min
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Insalata di panissa con carciofi
55 min
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Torta pasqualina
2 Std. 5 Min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Brandacujun
45 min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min