Rabaton
TM6 TM5

Rabaton

4.6 (33 oceny)

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 400 g di bietole fresche, le foglie
    lub 400 g di spinaci freschi in foglia
  • 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
  • 2 uova
  • 60 g di pangrattato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • farina tipo 00 q.b.
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 80 g di burro a pezzi
  • 4 foglie di salvia fresca, lavate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2104.7 kJ / 502.7 kcal
Białko
28.3 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcz
35.8 g
Tłuszcz nasycony
21.4 g
Błonnik
2.9 g
Sód
885.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy