Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale
- 300 g di seppioline fresche, pulite, testa e tentacoli separati
- 130 g di vino bianco secco
- 250 g di fregola integrale
- 500 g di acqua calda (non bollente)
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1872 kJ / 447.5 kcal
- Białko
- 33.4 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi
1sa
Seppie con i piselli
40min
Polpetti affogati
45min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 dk
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Polpetti all'inferno
40min
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5 godz. 30 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1sa
Malloreddus alla campidanese
3h