Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla in quarti
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di gambi di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di piselli spezzati, sciacquati
- pepe nero macinato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 10.1 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di bulgur e lenticchie rosse
1h
Zuppa di lenticchie rosse
50 Min
Zuppa di piselli secchi
1 godz. 25 min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1 godz. 20 min
Minestra di piselli spezzati a Cottura Lenta con quenelle di caprino
4h 30min
Minestra di orzo e piselli secchi
1h
Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
1 godz. 25 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min