Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g di Parmigiano reggiano a pezzi
lub 30 g di pecorino Romano a pezzi - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
- 450 g di acqua
- 450 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di pinoli, tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40 Min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 dk
Patate e fagiolini al pesto
35 dk
Contorno di spinaci
25 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 dk
Fagiolini insaporiti
25 Min
Spinaci al burro
30 Min
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40 Min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 Min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1sa
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 dk
Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi
30 Min