![Fagiolini in gremolada Fagiolini in gremolada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/187D0AC6-90C4-4EDA-97D1-5915289450C9/Derivates/53E4C4BE-AC5A-42E9-9B2A-92E52CB6696E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g di Parmigiano reggiano a pezzi
lub 30 g di pecorino Romano a pezzi - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
- 450 g di acqua
- 450 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di pinoli, tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 Min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 分钟
Insalata di cavolfiori e patate
30 Min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1 Std.
Insalata di fagiolini
40 分钟
Patate e fagiolini al pesto
35min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 分钟
Fagiolini insaporiti
25 dk
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35min
Broccoli alla siciliana con olive
40 分钟