![Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D49747B4-D9E2-4917-9A2B-598D768958A6/Derivates/AAD95856-1C91-4848-B853-F05CA2559F3D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 600 g di cimette di cavolfiore a fette (peso netto)
- 150 g di cipolla rossa a fettine
- 2 pizzichi di sale integrale
- 20 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 40 g di olive taggiasche
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori gratinati
50min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50min
Fagiolini in gremolada
30min
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Zucchine alla menta
30min
Contorno di verza
35min
Patate e fagiolini al pesto
35min
Melanzane trifolate
40min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35min
Broccoli alla siciliana con olive
40min