Zuppa di ceci e cicoria
TM31 TM5 TM6

Zuppa di ceci e cicoria

4.5 (105 ocen)

Składniki

  • 100 g di cipolla in quarti
  • 200 g di pomodorini datterino interi
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 1 peperoncino secco
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 240 g di ceci secchi, ammollati in acqua per almeno 8 ore
  • 500 g di catalogna o cicoria, lavata ed a pezzi (2-3 cm)
  • 4 cucchiai di pecorino grattugiato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1485 kJ / 355 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy