![Zuppa di ceci e cicoria Zuppa di ceci e cicoria](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EEC09C89-E6A4-4DFA-975E-3A5EB0C61767/Derivates/EB959C45-3BCA-4D58-A6AB-D56B4A72D4F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 200 g di pomodorini datterino interi
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 240 g di ceci secchi, ammollati in acqua per almeno 8 ore
- 500 g di catalogna o cicoria, lavata ed a pezzi (2-3 cm)
- 4 cucchiai di pecorino grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1 godz. 5 min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10min
Zuppa montanara
1 godz.
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 min
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Zuppa di bietole
35min
Zuppa al profumo di curcuma
1 godz.
Cacciucco di ceci
50min
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Zuppetta di ceci
45 min
Zuppa di lenticchie
50min