Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio, privato dell'anima
- 1 peperoncino piccolo
- 100 g di pancetta dolce o affumicata, a cubetti
- 400 g di cavolfiori, le cimette a pezzi piccoli
- 850 g di acqua calda (non bollente)
- 2 pomodori pelati a pezzi
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 320 g di pasta corta mista
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2035.5 kJ / 486.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 471.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie
50 dk
Pasta e piselli
35 dk
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 Min
Pasta risottata con zucca e piselli
40 Min
Pasta patate e provola
55min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 dk
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Pasta e patate con provola
1sa
Pasta zucca e cavolo riccio
45 dk
Pasta verze e pancetta
40 Min
Spaghetti alla Nerano
30 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h