Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di burro, a pezzi
- 120 g di salmone affumicato, a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di concentrato di pomodoro
- 20 g di Cognac
- 320 g di pasta secca, formato a piacere (vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2590.3 kJ / 619 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 647.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta tonno e olive
35 Min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Spaghetti alla checca
40 Min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 Min
Spaghetti alla siciliana
30 Min
Pasta alla carcerata
30 Min
Spaghetti alla carbonara
35 Min
Fusilli risottati al salmone affumicato (per 2 persone)
30 Min
Gramigna alla salsiccia
45 Min
Pappardelle alla papalina
30 Min
Pasta alla gricia
30 Min
Pasta alla ionica
30 Min