![Pasta panna e salmone Pasta panna e salmone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49d6590268264aee88d5c4acb8ad540b/Derivates/81b3f759c2ad3ba169681644274d3420021cfdb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di burro, a pezzi
- 120 g di salmone affumicato, a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di concentrato di pomodoro
- 20 g di Cognac
- 320 g di pasta secca, formato a piacere (vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2590.3 kJ / 619 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 647.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Spaghetti alla checca
40min
Spaghetti alla siciliana
30min
Pappardelle alla papalina
30min
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1h
Monte Cristo sandwich
4 godz. 30 min
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40min
Gramigna alla salsiccia
45min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1h
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pasta alla carcerata
30min