Urządzenia i Akcesoria
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
5 - 6 ząbków czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 łyżeczki soli
-
1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżka majeranku, suszonego
-
½ łyżki estragonu, suszonego
-
75 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
-
2200 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
516.5 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
2923.3 kJ /
698.7 kcal
Tłuszcz
69 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
25.1 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Schab z Varomy
3 h 40 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 h 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 h 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 h 25 min
Schab chrzanowy
2 h 30 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 h 35 min
Schab gotowany na parze
1 h 50 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 h 15 min
Baleron z karkówki
50 h 30 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 h 40 min
Karkówka z cebulą
1 h 45 min
Karkówka po karkonosku
1 h 50 min