Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2923.3 kJ / 698.7 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 516.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1h
Schab gotowany na parze
1h 50min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 Std. 40 Min
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min
Balotyna z kaczki
2h 45min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Szynka w cieście chlebowym
101 Std.
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Schab chrzanowy
2h 30min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 Std. 50 Min
Pasztet z piersi indyka
2u.