
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
- 200 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na 1 cm kawałki
- 200 g szynki gotowanej pokrojonej w 1 cm kostkę
- 1200 g wody
- ¾ łyżeczki soli
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszonej - 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
- 400 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
Masa jajeczna
- 200 g mleka
- 200 g serka topionego podzielonego na kawałki
- 5 jajek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
- 20 g masła pokrojonego w płatki
- 3 łyżki bułki tartej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 725 kcal / 3033 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Węglowodany
- 52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Kotlety ruskie
35min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Karnawałowe castagnole
1h
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2h
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2h 30min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Pizza z makaronu spaghetti
1h 10min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1h 20min