Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 - 1200 g karkówki wieprzowej, bez kości, w jednym kawałku
- 7 ząbków czosnku
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1 płaska łyżka majeranku, suszonego
- ¼ - ½ płaskiej łyżki rozmarynu, suszonego
- 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju
-
200
g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
lub 200 g grzybów, świeżych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), przekrojonych na pół - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1007 kJ / 241 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 443 mg
Alternatywne przepisy
Rolada ze schabu
5h 15min
Rolada z boczku i schabu
11 Std. 40 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 Std. 25 Min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4h 20min
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min