Urządzenia i Akcesoria
Rolada z karkówki z grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków
Składniki
-
1000 - 1200 g karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku
-
7 ząbków czosnku
-
2 ½ łyżeczki soli
-
1 płaska łyżka majeranku, suszonego
-
¼ - ½ płaskiej łyżki rozmarynu, suszonego
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
200 g grzybów, świeżych, (mieszanych np. podgrzybków, borowików), przekrojonych na pół200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2200 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
443 mg
Białko
14 g
Kalorie
1007 kJ /
241 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Schab z Varomy
3h 40min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1h 40min
Rolada z boczku i schabu
11h 40min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Karkówka z cebulą
1h 45min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min
Schab chrzanowy
2h 30min
Baleron z karkówki
50h 30min
Żeberka w kapuście
2h 10min