Sałatka wielowarzywna do słoików
TM6 TM5

Sałatka wielowarzywna do słoików

4.5 (135 ocen)

Składniki

  • 1200 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 600 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 600 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 500 g wody
  • 350 g octu
  • 185 g oleju
  • 150 - 200 g cukru
  • 35 g soli kamiennej, do przetworów
  • ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
  • liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1289 kJ / 308 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
7 g
Sód
14356 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy