Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 600 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 600 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 350 g octu
- 185 g oleju
- 150 - 200 g cukru
- 35 g soli kamiennej, do przetworów
- ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
- liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 14356 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos paprykowy à la Ajvar
55min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2h 30 min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 Std. 20 Min
Ketchup
1h 20 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Sałatka szwedzka
3h 40min
Sałatka zimowa
1h 40min
Pikle
1h 20 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 Std. 45 Min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Ketchup z cukinii
1h