Urządzenia i Akcesoria
Babka mięsna
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
100 g wędzonego sera żółtego np. oscypka, rolady ustrzyckiej, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
3 ząbki czosnku
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
20 - 25 plastrów boczku wędzonego, surowego, w plastrach (ok. 250 g)
-
1000 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
50 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
442.1 mg
Białko
31 g
Kalorie
1352.4 kJ /
323 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.