Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w zalewie paprykowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
60 - 80 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
75 g koncentratu pomidorowego
-
35 g cukru
-
5 - 10 g octu spirytusowego 10%
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.5 g
Kalorie
1122 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 Std. 25 Min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Hekele
2 Std. 40 Min
Ryba po kaszubsku
30 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min