
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
bazylii, świeżej łodyg i liści, pokrojonych na kawałki20 g
-
ząbek czosnku1
-
suszone pomidory odsączone z zalewy4
-
mięsa z kurczaka, bez skóry i kości ugotowanego (patrz wskazówka)300 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek30 g
-
mleka140 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu350 g
-
cukru1 łyżeczka
-
jajko1
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562 kcal /
2351 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
75 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1073 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kibiny litewskie
2 Std. 35 Min
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
2 Std. 5 Min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 Std. 25 Min
Tureckie börki z ziemniakami
1 Std. 15 Min
Rolada makaronowa z mięsem
1 Std. 30 Min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Placki porowe z mięsnym farszem
1 Std.
Buchty z sosem truskawkowym
1 Std. 20 Min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 Std. 30 Min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 Std. 45 Min
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 Min