Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem

Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem

4.4 510 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g bazylii, świeżej łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
    20 g natki pietruszki, świeżej, łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 suszone pomidory odsączone z zalewy
  • 300 g mięsa z kurczaka, bez skóry i kości ugotowanego (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 140 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 jajko
  • 500 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 562 kcal / 2351 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1073 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...