Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
-
1000 g wołowiny gulaszowej bez kości, ścięgien i błonek
-
800 g cebuli przekrojonej na pół
-
8 ząbków czosnku
-
2 łyżeczki kminku, mielonego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
4 łyżki majeranku, suszonego
-
2 łyżeczki soli
-
2 - 4 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki octu balsamicznego (opcjonalnie)
-
40 g oleju
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1600 g wody
-
4 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone4 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty papryki ostrej, mielonej2 szczypty suszonych płatków chili
-
800 g ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
753.9 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
824 kJ /
197 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6, TM7)
45 min
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
45 min
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Żurek XXL
1 godz.
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 min
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym
1 godz. 15 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Gulasz wieprzowy
50 min