Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 1500 g Wasser
- 2 ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
-
300
g Spitzpaprika, rot, in Stücken
lub 300 g rote Paprika, in Stücken - 3 Knoblauchzehen
- 80 g Walnusshälften
- 500 g Penne
- 20 g Olivenöl
-
2
TL Biber Salçası (Paprikamark)
lub 2 TL Ajvar - 1 TL Oregano, getrocknet
- ¼ TL Paprika rosenscharf
- Pfeffer aus der Mühle zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2668 kJ / 637 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 9.3 g