Kartoffelpüree mit Spinat und gewürzten Kichererbsen

Kartoffelpüree mit Spinat und gewürzten Kichererbsen

3.9 436 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln in Spalten
    100 g
  • Öl
    30 g
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft und gut getrocknet
    1 Dose
  • Cumin
    ½ TL
  • Curry
    1 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Kartoffeln, vorwiegend festkochend in Scheiben (5 mm)
    500 g
  • Milch
    180 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • weißer Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Babyspinat, frisch
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 3331 kJ / 795 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 15.2 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...