Risoni-Gemüse-Topf mit Avocado

Risoni-Gemüse-Topf mit Avocado

2.5 400 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen

Składniki

  • Paprika, gemischt in Streifen (1 cm)
    100 g
  • Möhre halbiert, in dünnen Scheiben
    80 g
  • Champignons in dünnen Scheiben
    50 g
  • Wasser
    1100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Oregano
    1 EL
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    140 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Risoni-Nudeln
    300 g
  • Avocado
    1
  • Zwiebelpulver (opcjonalnie)
    1 TL
  • Schalotte in dünnen Scheiben
    30 g
  • Salz
    3 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Limettensaft
    4 Spritzer
  • Paprika edelsüß
    2 Prisen
  • Olivenöl
    1 EL
  • gemischte, frische Kräuter zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 517 kcal / 2162 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 17.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1775 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...