Kichererbsensalat

Kichererbsensalat

4.5 263 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Kichererbsen (à 240 g)
    2 Dosen
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Muschelnudeln klein
    200 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    2
  • Petersilie glatt, abgezupft
    15 Stängel
  • Olivenöl
    50 g
  • Zitronensaft
    8 EL
  • Honig
    2 EL
  • Salatgurke geviertelt, entkernt, in schrägen Stücken (1 cm)
    1
  • Feta zerbröselt
    200 g
  • Chiliflocken
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 645 kcal / 2704 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...