Linsennudeln mit Spinat-Feta-Sauce

Linsennudeln mit Spinat-Feta-Sauce

3.3 40 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

Nudelteig
  • rote Linsen, getrocknet
    200 g
  • Ei
    1
  • Wasser
    4 EL
  • Rapsöl
    1 EL
  • Salz (siehe Tipp)
    1 TL
  • Mehl zum Ausrollen
    2 EL
Spinatsauce
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Spinatblätter, frisch in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser und etwas mehr zum Kochen
    50 g
  • Sahne
    100 g
  • Feta zerkrümelt, und etwas mehr zum Bestreuen
    60 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Pinienkerne
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2450 mg
Białko 37 g
Kalorie 3644 kJ / 871 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 14.4 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...