![Ligurische Nudeln mal anders Ligurische Nudeln mal anders](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4D051B58-0107-4A77-B963-1ED7F24BDC64/Derivates/aed23ce7-8c9c-44db-aada-8437516961b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pestocreme
- 1 - 2 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 80 g Olivenöl
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Mandeln
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 100 g Frischkäse
Nudelgericht
- 1200 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1 TL Öl
- 300 g grüne Bohnen, TK, aufgetaut, in Stücken (ca. 4 cm)
- 300 g Penne (z.B. von Barilla; Garzeit ca. 11 Minuten)
- 300 g Kartoffeln, in dünnen Scheiben (ca. 3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3302 kJ / 789 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e Fagioli
35 min
Tagliatelle mit Bohnenpesto
35 min
Gnocchi Tricolore
30min
Linguine in Tomatenbutter
30min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55 min
Pilzragout mit Tomatenpesto und Mini-Kartoffelklößen
1h 20 min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15min
Frische Tomaten-Pasta
25 min
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 godz.
Tomaten-Kapern-Pasta
35 min
Auberginen-Pasta
30min
Penne mit Spinat-Käse-Sauce
25 min