
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de carottes taillées en julienne
- 80 g d'huile d'olive
- 400 g de poireaux émincés
- 2 c. à café de curry en poudre
- 80 g d'oignon émincé
- 3 gousses d'ail émincées
- 50 g d'oignons nouveaux avec la tige
- ½ piment rouge
- 10 g de gingembre frais
- 500 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
- 30 g de sauce de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 349 kcal / 1452.3 kJ
- Białko
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Sód
- 969.5 mg