Spaghettinester mit Auberginencreme

Spaghettinester mit Auberginencreme

4.1 212 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • Aubergine geschält, in Stücken (ca. 1 cm), siehe Tipp
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Wasser zum Kochen
  • Spaghetti
    320 g
  • Mandeln, blanchiert
    30 g
  • Basilikum abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    ½ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 479 mg
Białko 16 g
Kalorie 1936 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...