Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- 500 g Aubergine, geschält, in Stücken (ca. 1 cm), siehe Tipp
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 320 g Spaghetti
- 30 g Mandeln, blanchiert
- ½ Bund Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1936 kJ / 463 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 479 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronenrisotto
30 Min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1 Std.
Kimchi-Risotto
25 Min
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30 Min
Nudeln mit Austernpilzsauce
40min
Spargel-Nuss-Pasta
45 Min
Linguine in Zitronen-Kapern-Sauce
30 Min
Spinat-Walnuss-Risotto
35min
Penne mit Brokkoli und Ricotta
30 Min
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30 Min
Pappardelle in Pfefferbutter
20min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 Min