Curry-Reis mit Gewürzjoghurt

Curry-Reis mit Gewürzjoghurt

4.6 589 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Limettenschale fein gerieben
    1 TL
  • Koriander abgezupft
    10 Stängel
  • Knoblauchzehen
    2
  • Joghurt, 3,5% Fett
    400 g
  • Madras-Curry-Pulver
    2 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    1 TL
  • Ras el Hanout
    1 ½ TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt
    1
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Basmati-Reis
    300 g
  • Wasser
    650 g
  • Schwarzkümmel-Samen (opcjonalnie)
    1 EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Cashewkerne, geröstet, gesalzen
    100 g
  • Kichererbsen aus der Dose
    140 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    3
  • Granatapfelkerne
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1801 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...