Auberginenröllchen mit Paneer

Auberginenröllchen mit Paneer

4.5 102 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Minz-Joghurt
  • Knoblauchzehe
    1
  • Minze abgezupft
    4 Stängel
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    400 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Olivenöl
    15 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Granatapfelkerne
    50 g
Auberginen-Paneer-Röllchen
  • Ghee
    30 g
    30 g Öl
  • Aubergine längs in 10 Scheiben (ca. 2 mm dick)
    350 g
  • Babyspinat, frisch
    30 g
  • Paneer in Stiften (5 x 1,5 cm), siehe Tipp
    200 g
Linsensauce
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • frische Chilischote rot, entkernt, in Ringen
    1
  • Curry
    1 TL
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Kardamom, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Ghee
    40 g
    40 g Öl
  • Senfkörner
    1 TL
  • rote Linsen, getrocknet abgespült
    200 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    450 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Babyspinat, frisch
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 2456 kJ / 587 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 13.3 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...