Urządzenia i Akcesoria
Blumenkohl-Korma
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Blumenkohlröschen1000 g
-
Öl und etwas mehr zum Backen30 g
-
Salz2 TL
-
Knoblauchzehen2 - 3
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Zwiebeln geachtelt300 g
-
Korinthen30 g
-
Mandelstifte40 g
-
Kardamom, gemahlen½ - ¾ TL
-
Pfeffer1 TL
-
Garam Masala2 TL
-
Cayenne-Pfeffer½ TL
-
Mandeln, gemahlen100 g
-
Honig flüssig30 g
-
Joghurt, 10% Fett500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1323 mg
Białko
19 g
Kalorie
2803 kJ /
669 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
12.1 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Indisch Kochen
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Süßkartoffel-Rhabarber-Curry
30 min
Kichererbsen-Curry mit Brokkolireis
10 godz.
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 min
Kartoffel-Curry
30 min
Südafrikanischer Gewürzreis
45 min
Butter-Paneer-Masala
40 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1 godz.
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Winterpilaw mit Steckrüben und Blumenkohl
1 godz.
Indischer Gemüsereis
1 godz.
Kürbis-Korma
1 godz.