Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de hojas de cilantro
- 2 dientes de ajo
- 1 - 2 chiles jalapeños, sin rabo ni semillas
-
30
g de aceite de oliva
lub 30 g de aceite de aguacate - 15 g de vinagre de vino tinto
- 30 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 15 g de miel, al gusto
- 1 cda de sazonador para fajitas, ver receta
- ¼ cdita de sal fina, al gusto
- ⅛ cdita de pimienta negra recién molida . al gusto
- 200 g de col blanca, cortada en trozos
- 140 g de manzana, descorazonada y en cuartos
- 110 g de col morada, cortada en trozos
- 110 g de zanahoria, pelada y cortada en trozos
- 60 g de cebolla morada, en cuartos
- 60 g de nuez pecana (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 640.3 kJ / 152.5 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Ensalada de ejotes navideños
1h 10 min
Tinga de col
35 min
Quinoa con ejotes
30 min
Ensalada de ejotes con aderezo de curry
45 min
Aderezo de ajo a las finas hierbas
5min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30 min
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
40 min
Pozole de setas
1h
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40 min
Taquitos vietnamitas
30 min
Salsa cátsup
25 min